woensdag, 25 maart 2015 (11:03) in Actueel door de-glee

onder stoelen of tafels…

…is behoorlijk vervelend. Toch vinden we hier op school veel van dit spul op plekken waar het niet hoort. Daarom is er deze week een speciale actie om dit aan te pakken. Lees hier voor de brief.

doorbijten   DSC_0048

  dinsdag, 31 maart 2015 (14:03) in Actueel door de-glee

‘t is écht waar…

jullie hebben dit jaar een extra lang paasweekend van donderdag tot en met maandag. Donderdag 2 april is namelijk een studiedag voor de leraren, vrijdag is het goede vrijdag en op maandag is het tweede paasdag. Dinsdag 7 april hoef je dus pas weer naar school. Geniet er van !

HEADER-normaal-pasen01

  dinsdag, 31 maart 2015 (14:03) in Actueel door de-glee

volgende week…

…starten de praktijkexamens voor de vierdejaars leerlingen. Klik op de afbeelding voor de indeling. Let op:
het praktijkexamen gezelschapsdieren KL groep 1 is verplaatst van 8 april naar 28 april !

examensfokkesukke

  vrijdag, 27 maart 2015 (08:03) in Actueel door de-glee

Lies Bosma…

…heeft gistermiddag in Leeuwarden Nordwin’s got talent gewonnen. Bij deze talentenwedstrijd doen van alle vier locaties drie acts mee en een vakkundige jury bepaalt vervolgens wie zich dit jaar het grootste talent van het Nordwin College mag noemen. Voor het Sneeker team, gecoacht door mevr. Wilkens, deden Lies, Gerbrich en Jessica mee. Lies startte met een nummer van zangeres Adéle (Make You Feel My Love) en werd de uiteindelijke winnaar !

DSC_0809 Snits

  donderdag, 26 maart 2015 (15:03) in Actueel door de-glee

veel vlinders zijn er nog niet…

…maar dat gaat absoluut veranderen, nu de leerlingen van klas 3 bij het vak Groen & Recreatie een vlindertuin hebben aangelegd. Dit in samenwerking met de gemeente Súdwest Fryslân. De vlindertuin is te vinden in het Wilhelminapark, vlakbij school.

20150326_142019

  donderdag, 26 maart 2015 (15:03) in Actueel door de-glee

…op de basisschool.

Vandaag mocht een groep leerlingen uit klas 3GL zélf lesgeven op de Johannes Postschool in Sneek. Hun presentatie ging over het VMBO-groen, MBO Life Sciences en ook deden ze proefjes over gezonde voeding.  Een erg leerzame en ook leuke ervaring voor onze VMBO-ers.

DSC_0025

  woensdag, 25 maart 2015 (11:03) in Actueel door E. Klappe

omdat Jip uit 4.5…

…nog een aantal weken moet herstellen van ‘n operatie, maar wél voor zijn examens zit, is er een oplossing bedacht waarop hij thuis toch de lessen kan volgen. Met een soort van beeldtelefoon zit hij thuis als het ware tussen zijn eigen klasgenoten. Achter zijn eigen laptop kan hij zo toch met de les meedoen. Niet onbelangrijk, zo vlak voor de examens. Anneke en Marie zijn z’n buddies ;-)

DSC_0019 (Large)

  vrijdag, 20 maart 2015 (14:03) in Actueel door E. Klappe

technics4u…

…is een techniek promotie project voor basisschoolkinderen waarbij ook leerlingen uit het voortgezet onderwijs, lokale bedrijven en ouders actief betrokken worden. Het project bestaat uit een techniekmanifestatie op de vrijdag met aansluitend bedrijfsbezoeken voor leerlingen, hun ouders en leerkrachten op zaterdag. Doelstelling is hen te enthousiasmeren voor techniek. Jorin, Joram, Tjalling Douwe, Heavenleigh, Laura en Anne Renate van het Norwin Sneek gingen op het Marne in Bolsward met de kinderen van de basisscholen aan de slag. Naast het geknutsel was er zelfs een live verbinding met André Kuipers, onze nationale astronaut !

IMG_0048   IMG_0046